Skapande skola

Kaosmåleri

Sedan en tid tillbaka har jag på flera skolor i Umeå, Nordmalings och Vindelns kommun jobbat med ett Skapande skola-projekt. Projektet har varit väldigt lyckat och uppskattats av såväl elever som personal.

Eleverna arbetar i grupp med abstrakt måleri och resultatet blir en stor tavla som till exempel kan smycka klassrum eller allmänna utrymmen på skolan. Genom projektet ges eleverna möjlighet att på ett tydligt sätt se vad man kan åstadkomma som grupp. Det är inte den individuella prestationen som står i fokus utan deltagandet och känslan av att tillsammans kunna skapa konst, oavsett förkunskaper. Skapandet är en lek med färg där alla olika personligheter får ta plats och där de behövs för att nå ett intressant resultat.

Projektet lämpar sig för alla åldrar. Jag kommer ut till er skola och jag anpassar arbetssätt och upplägg efter gruppens deltagare. Lagom tid för en grupp är ca.tre timmar och gruppens storlek bör ligga runt 15 elever. Eleverna målar med akrylfärg på canvasduk och vi håller med fördel till i er bildsal. Om ni ej har andra önskemål tar jag med kvalitetsfärg, penslar och duk. Den färdiga tavlan blir ca. 90×140 cm.

Vid intresse, kontakta mig så kommer vi tillsammans fram till exakt hur vi ska lägga upp projektet. Prisbilden beror på antal grupper samt eventuella önskemål från er sida.

IMG_9067
IMG_4019
IMG_3990
IMG_3995
IMG_3007
IMG_2969